TONIE

En klassisk kunstmaler

Maleren Tonie har fulgt bevægelser i tiden gennem mere end 70 år. Hun har fundet motiver i 60’erne, den kolde krig, kvindernes frigørelse, punkerne, 80’ernes danske sportsglæde og skabt egne fortolkninger. Oftest i olie på lærred, men også i klassiske pasteller og collage, keramik, grafik, mosaik med mere.

Tonie har rejst i USA, Italien, Schweiz, Sverige, Norge, New York og New Zealand, og fundet læring og inspiration hos malerkolleger der. Hun har gået vejen fra det naturalistiske landskabsmaleri gennem myter, eventyr, portrætter og personskildringer. Og videre mod mere symbolske værker, som i fx HEART2HEART, en stor udsmykningsopgave for DSB S-tog, som hun udførte i samarbejde med Jan Christensen i 1993.
– Initiativet til opgaven kom i kraft af mit job med DSB S-togs markedsføring – læs hvordan her… HEART2HEART

Malerne i familien Jacobsen – hendes bedstefar Johan Jacobsen og hendes far Fritz Jacobsen – blev hendes første læremestre. Som ung fik hun undervisning hos blandt andre Henry Luckow-Nielsen (ham med H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen) og fulgte og studerede Modigliani, Matisse, Cézanne og alle de store, og efterhånden fik hun noget at male af – mand og barn og livserfaring.

I dag er Tonie tilbage ved farveglæden, blomsterne, dyrene, menneskene og moderne versioner af hav og nordisk landskab. Hun bor og arbejder på Østerbro, København K.

Tonie er min første læremester. Samarbejdet blev indledt i 1986, og har ført til flere udstillinger i DSB, til bestillingsopgaven Heart2Heart, samt et utal af telefonsamtaler om livet og kunsten.

Tak til: Tonie Plougmann for tillid og konsulentopgaver gennem mere end 25 år.

En kommentar

  1. Pingback: Maleren Tonie fylder 80 år |

Der er lukket for yderligere kommentarer.