Byens Scene af Mette Rishøj

BYENS SCENE

– et interaktivt kunstværk – blev i foråret 2015 opført af billedkunstner Mette Rishøj på Kongens Nytorv i København. Værket bestod af et 35 meter langt og 4,5 meter højt maleri på Metroselskabets byggepladshegn – formet som en parafrase over Det Kongelige Teater – med tilhørende ÅBEN scene på 16 x 4 meter.

BYENS SCENE blev samlingssted for byliv og optræden af såvel professionelle som amatører, sideløbende med torvets vanlige events af markeder samt Kulturnatten med mere. Det Kongelige Teater medvirkede ved åbningen med smagsprøver leveret af operasanger Gert Henning Jensen, og leverede plakatversioner af teatrets opsætninger, inkorporeret i det store maleri.

Som kunstner stillede Mette Rishøj Byens Scene til rådighed for københavnere og gæster i hovedstaden – og udfordrede publikums fantasi og kreativitet i det åbne sociale rum. Brugen af Københavns Kommunes arealer følger demokratiets spilleregler, og der skulle formelle tilladelser til de større arrangementer. Det blev til open-air koncerter, teaterforestillinger samt utallige photoshoos af byens gæster og forbipasserende, som indtog trappescenen og de to podier – Ludvig Holberg og Adam Oehlenschläger in memoriam.

Byens Scene var sponsoreret af Metroselskabet, Det Kongelige Teater, Flügger, STARK, KASA Gruppen,
M.J. Eriksson, Nordahl & Nissen Contemporary, Københavns Kommunes Indre By Lokaludvalg,
grafiker Line B. Leed og Komkunst.dk.

BYENS SCENE blev nomineret til Årets Hegnspæl 2015 af Metroselskabet // Byens Hegn.

 

En kommentar

  1. Pingback: ROYAL FLUSH – i byen med Mette Rishøj

Der er lukket for yderligere kommentarer.