GONZALO DUPORT

Byen set af Duport 

Gonzalo Duport er fra Argentina, født i 1986 – og har malet siden han var 15. Han er særdeles produktiv og allerede godt berejst. Her er kunstnerisk talent, mod og arbejdsglæde, en maler stærkt på vej. Gonzalo Duport kommer tit på besøg i DK, hvor han har udført flere bestilte udsmykninger og jævnligt udstiller

    Materialerne er gerne akryl på lærred, blyant, gouache og tusch på papir, men alt kan bruges, så der er også malet på træpaller og avispapir, arbejdet med fotos med mere. Det er det pulserende liv, det er menneskene, som breder sig i billederne, menneskene fra Gonzalo Duports kvarter: de rare og de skumle, fodboldspilleren, politimanden, de skønne kvinder. Men ind imellem dukker også hans hund og bevæbnede skurke op på lærredet, især i serien “Las ciudades de Un Tal Duport”, hvor tanker og drømme vrimler frem i en næsten tegneserielignende streg.
I en nyere, mere malerisk serie ser Gonzalo Duport ud til at ramme en sitrende nerve hos “Menneskene uden navn”. En serie med Kristus-motiver er det også blevet til, da han i 2009 fik en opfordring til at udstille i en kirke.

Gonzalo Duport har kastet sig ud i en række eksperimenter, bl.a. har han haft stor succes med at hånddekorere kvindesko i sin hjemby Tres Arroyos og i Buenos Aires. Gonzalos helt unikke LEGO-sko indgå i vandreudstillingen “Cent Peus, Mil Passos”, som besøgte Danmark/Slagelse Kulturnat i september ’13. Skoudstillingen udspringer fra Barcelona, og herfra går den verden rundt og vokser i antal for hvert land.

Forbindelsen til Danmark blev skabt i 2000 gennem en Dansk-Argentinsk skoleudveksling, støttet af Rotary. Siden tog Gonzalo HF fra Varde GHF i 2001, og på højskole og arbejdsophold i Haslev 2006 og 2007, hvor han også fik mulighed for at male og udstille de følgende år.
I sommeren 2013 lånte gode venner ham atelierplads deres hus i Sorø, og spurgte rundt i netværket om et sted, han kunne udstille.
– Der kom jeg så ind i billedet. Vi lagde ud med udstillingen “Buenos Aires i Valby”, hvor caféejer Mehmet Kosar i Café L’Orange sagde ja til at få Gode Råvarer på Væggene. Siden er det blevet til gode gallerikontakter og en stribe udstillinger hos Hegnhøj & Blyme, Galleriet 1. tv. m.fl.

Gonzalo Duport havde sin første soloudstilling i København i november 2014, og han gæster nu jævnligt Danmark for at udstille og udføre bestilte udsmykningsopgaver, som bl.a. hos DIS – Dansk Ingeniør Service, der fik en stor rumudsmykning i efteråret 2017.

Udstillinger:
Mississippi Kunst & Kultur, Thyholm – udstillingen INTERAKTION 2021
Skærbækcenteret – Kunstnerhuset, udstilling 2019
Kunsthal VARTE – udstilling og residence – marts 2017.
Æglageret i Holbæk – Lindevej 6, 4300 Holbæk – december 2016, og december 2019
To x Solo hos Galleriet 1. tv, Willemoesgade 44, 2100 Østerbro – nov 2016 og nov 2018
Down Town Buenos Aires – solo hos Hegnhøj & Blyme, Gothersgade 97, København K – november 2014.
Flere udstillinger – bl.a. i Buenos Aires, Barcelona, Esbjerg, Antvorskov, København, Odense, Kolding, Århus.
Vægudsmykning hos DIS – Dansk Ingeniør Service A/S, Skanderborg, 2017.
To større vægudsmykninger hos Incuba i Århus fra 2010, flere i Nepal og Indien, hvor han har malet sig til føden undervejs på et par måneders studierejse i 2011. Solgt via Lauritz.com.

Gonzalo Duports netværk efterspørger ham til undervisning af skoleelever, foredrag i kunstklubber, lokale udstillinger af kortere og længere varighed, vægudsmykninger mm. Det lover godt for fortsat kulturel udveksling mellem Argentina og Danmark.

Velkommen til, Gonzalo. Det bliver spændende at følge din vej.
TAK til Mireille & Søren Flyenring Basset, Østerbro, Jens Hegnhøj i København K, Elsebeth & Jørgen Staalgaard, Sorø, Mehmet Kosar i Valby, Æglageret i Holbæk, samt Galleri Nina Sampson, Østerbrogade Kbh.