Oh, hvilken aftenstund hos Venus i Willemoesgade

Søren Flygenring Basset - All Hail the Queen, 2018.

Søren Flygenring Basset – All Hail the Queen, 2018.

Søren Flygenring Basset maler og tegner med en salig livsappetit. After Dark er kemiingeniørens frie stunder affileret til en juice af jazzmusik, argentinsk tango og tilværelsen sammen med hans muse, Flygenrings ægteviede viv, hans hjertes udvalgte, den skønne Mireille Flygenring Basset, som læser og fortæller, mens Flygenring maler – og hvis feminine attributter er en ganske sandsynlig, sanselig inspiration i kunstnerens udtryk og motiver. – Præcis, som vi kender det fra visen om ”Svantes Lykkelige Dag”, hvor Nina går i bad og reder sit smukke hår.
Flygenring traf sin Venus, sin Afrodite i 2013, og dermed indtraf en lykkelig forvandling af kunstnerens palet.

I Flygenrings værker promenerer fantasifulde kvindefigurer i høje hæle og delikate strømpeben mellem sabelkatte, narrehatte og absurde gesandter fra et surrealistisk univers, der leder tankerne fra teatralske, middelalderlige cirkusoptog til nutidens Disneyfilm – festligt, farverigt, finurligt og fornøjeligt. Billederne befolkes af figurer, som kunne være taget ud af Skønheden og Udyret, godt hjulpet af Lampens Ånd fra Aladdin og Avatarer med Dalí-inspireret anatomi. Sære øjne og skønne kostumer fortæller os, om processionen kommer i venligt eller i uvenligt ærinde.

Søren Flygenring Basset -  The Kings Parade

Søren Flygenring Basset –
The Kings Parade

Hos Flygenring befolker paraderne sommetider motiver, vi kender, når et trommesalsmaleri af Marmorbroen, Frederiksberg Have eller en ukendt landlig idyl får besøg af kunstnerens pensler og forvandles gennem kunstnerens karakterfulde iscenesættelse. Gerne med islæt fra en dagsaktuel debat, men ligeså gerne uden.

– Jeg maler for oplevelsens skyld og for at dele min glæde ved livet med publikum, siger Søren Flygenring Basset om sin proces.
– Når jeg sætter penslen til lærredet ved jeg aldrig helt præcist, hvad der vil ske. Min hånd begynder straks at bevæge sig, som om den har en egen vilje, og jeg sidder og ser livet på lærredet udfolde sig for mit blik. Når billedets konturer er faldet på plads, starter den bevidste proces, hvor jeg selv fortolker, hvad jeg ser foran mig på lærredet, hvorefter jeg går i gang med at vælge farver, lægge lys og skygger og laver detaljerne, for på den måde at give tredimensionelt liv til de nyfødte figurer, fortæller Søren Flygenring Basset.
Blandt de kunstneriske forbilleder nævnes Salvador Dalí, M.C. Escher og Hergé. 

– At udtrykke mig på lærredet giver mig indsigt i min egen underbevidsthed, og giver mig mulighed for at dele den med publikum. Jeg holder meget af at sparre med publikum både undervejs, mens et billede bliver til, og bagefter, når jeg viser det frem, fordi publikum altid ser nogle ting i billederne, som giver mig anledning til at lære både publikum og mig selv bedre at kende, svarer Søren Flygenring Basset. 

CV: Søren Flygenring Basset, f. 1969, er Ph.D. i kemi fra DTU. Ansat hos Novo Nordisk og driver Galleriet 1. tv, Willemoesgade 44 på Østerbro sammen med sin viv, franskfødte Mireille Flygenring Basset. Senest har hans kunst fundet et interesseret publikum på dobbeltudstillingen To X Flygenring, hvor Søren Flygenring Basset i efteråret 2017 udstillede sammen med sin far, Erik Flygenring Christensen.
I 2018 deltager Søren Flygenring Basset i gruppeudstillingen Remix#3 hos Kunstmix i Odensegade på Østerbro.

Af Inge Schjødt // inge@komkunst.dk
// Januar, 2018. 

Søren Flygenring Basset - LOVE Parade, 2017.

Søren Flygenring Basset – LOVE Parade, 2017.

Søren Flygenring Basset -  Time for Tea, 2017.

Søren Flygenring Basset –
Coffee is Served, 2017.

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar