Tiden ligger i huden – Tina Hille

Tina Hille - Peace - akryl på lærred, 100x100 cm.

Tina Hille – Peace – akryl på lærred, 100×100 cm.

Billedkunstner Tina Hille finder inspiration til malerierne i sine nære omgivelser, men det er tidens aktuelle temaer, der trænger sig vej til værkernes yderste lag hos den vestjyske kunstner, som er udstillingsaktuel på Østerbro i København

Frihed er Alfa og livskvaliteten Omega hos den vestjyske kunstner, Tina Hille, som udstiller i Galleriet 1. tv. på Østerbro i København.

– Hvad er det for en verden, vores børn vokser op i? Hvad sker der med Moder Jord? Hvad er det for et menneskesyn, vi får fremstillet gennem terror på tv og burkadebat? Det er sådanne overvejelser, der brænder igennem på Tine Hilles lærreder.

Værket Peace kom til verden i forbindelse med den megen terror, der har fyldt i medierne de senere år. Tidens store spørgsmål trænger igennem og kommer ud gennem huden, ud gennem lærrederne.

Vi er, hvad vi viser
Om sin maleriske proces fortæller Tina Hille:
– Billederne bliver til lag for lag. Ved at forlænge mine redskaber får jeg en afstand til mit lærred, som får stregen i gang, forklarer kunstneren. Jeg bruger, hvad mine øjne ser. Fra omgivelserne udenfor og indenfor taler forskellige former og linjer til mig, og de kommer med ind på lærredet. Her dukker der så strukturer op, som gennemarbejdes i ét maleri og lægger kimen til det næste, fortæller Tina Hille. 

Tina Hille - Kvinde, 2018.

Tina Hille – Kvinde, 2018.

– Billederne tager mig ofte en anden vej end det tema, jeg i forvejen har tænkt. Det er ikke alt, jeg kan planlægge.
– Kvinden her, så jeg dukke frem, mens maskeringsforbuddet blev diskuteret. Jeg ved ikke, om hun har tørklæde på. Det er op til øjnene, der betragter mit billede, fortæller Tina Hille.

Friheden frem for alt
Tina Hille har tegnet altid. Hun har undervist, og ofte brugt kunstneriske indgangsvinkler, fx gennem kreative værksteder, forum-teater og andre eksperimenterende veje i sin vejledning af andre.

Efter en kunstpædagogisk uddannelse og års erfaringer med udsatte borgere blev det et must for kunstneren at gøre plads til livskvalitet, ressourcer og ro. Med tre børn på stribe valgte Hille en dagligdag med nærhed og plads til udfoldelse i egne rammer. Der blev vejen klar til et kunstnerliv i frihed.

– Jeg har altid selv sat frihed og udfoldelsesmuligheder meget højt. Det har jeg haft i min egen barndom. I de frirum, jeg har i mit familieliv, er jeg fortsat jeg med at tegne, skabe collager, og frem for alt – male. 

Tina Hille - Moderjord, akryl på lærred 100x100 cm

Tina Hille – Moderjord, akryl på lærred 100×100 cm

Tina Hilles livslystne streg har været med flere gange på Art Herning, repræsenteret fra Galleriet Elise Toft i  Kolding. Nu er muligheden der for hovedstadens kunstpublikum. Udstillingen Frihed kan opleves i det intime Galleriet 1. tv., hvor lejlighedens beboere Søren og Mireille Flygenring Basset byder indenfor. 

Galleriet 1. tv
Willemoesgade 44, 2100 Kbh Ø
Finnisage søndag 23. september kl. 13-16

Af Inge Schjødt // inge@komkunst.dk

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar