Mod det uendelige univers – Carsten Krogstrup

Den Vågne Drøm – surrealistisk, metafysisk samtidskunst
Katalogtekst for Carsten Krogstrup

Carsten Krogstrup – The Machine of a Dream

Med det perfekte lys, med det kontrollerede mørke og brugen af den dramatiske clair-obscure teknik er mødet med Carsten Krogstrups motiver som at træde lige ind i en film.

Dristigt serverer Krogstrup i storslået iscenesættelse, billeder af længsel og drømme. Drømme om farten, om magten, om pengene og pigen.

Menneskelige psykodramaer i delikat erotiske settings kendes Carsten Krogstrup for, sammen med de jagende Greyhounds i fantastiske fremstillinger af tilværelsens væddeløb.

I DREAM serien er der dækket op med BLIK legetøj – i flere betydninger.
I hver komposition zoomes helt ind på en enkelt hovedperson, fanget i et stillbillede i et eftertænksomt, melankolsk øjeblik.
– En flot mand i nålestribet jakkesæt ved den nostalgiske motorcykelfigur, en smuk kvinde med bare skuldre og blondetop ligger med et fraværende ansigtsudtryk, mandemodellen svedigt foroverbøjet ved den gule sportsvogn, og manden igen med en iturevet kvindefigur. Mon der også var et ægteskab, der røg?

Kompositionernes nærbilleder gør os til voyeurer, gør os delagtige i de vilkår, der er på spil. Lige der, hvor der lægges op til et handlingens vendepunkt.

Carsten Krogstrup er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 1993 og har, takket være sin lærer og mentor Anders Kirkegaard, kunnet føje nogle ekstra dimensioner til det nyrealistiske maleri. Her er et element af galskab, af mystik, ikke mindst via den perfekte lyssætning. 

Værker af Carsten Krogstrup

Den Vågne Drøm – surrealistisk, metafysisk samtidskunst
Lyngby Kunstforenings Vinterudstilling
Sophienholm – Nybrovej, Kgs. Lyngby
Frem til 10. januar 2021

Tekst af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret i udstillingens katalog, november 2020

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar