Interaktion – Gonzalo Duport

GONZALO DUPORT UDSTILLER INTERAKTION PÅ MISSISSIPPI – KUNST OG KULTUR

Gonzalo Duport – Adam & Eva, 2019

Billedkunstneren Gonzalo Duport er en af udstillerne, når Mississippi Kunst og Kultur på Thyholm slår dørene op for forårsudstillingerne.

Menneskene i hans kvarter – Las Ciudades de Un Tal Duport. De rare og de skumle, fodboldspilleren, politimanden, de skønne kvinder. Ind imellem dukker hans hund og bevæbnede skurke op på lærredet, hvor tanker og drømme vrimler frem. Dertil kommer La Chicas – Pigerne. Pigerne i hans kvarter stjæler gerne billedet.

Ansigter, figurernes hår og øjne, vokser næsten af sig selv ud af Gonzalo Duports penne og pensler, og formes i selve arbejdsprocessen med farver og linjer. Han arbejder intenst med at udforske stregens egen logik i små og store formater, og går i INTERAKTION med form, rum og materialer. Senest har han malet udenpå glasset.

– Er hun ikke smuk? spørger Gonzalo Duport, når han løfter blikket.
– Mange spørger, hvem pigerne er i mine billeder, om de er portrætter. Det er de ikke, men det jeg ser, det gemmer jeg i mine tanker, og så kommer de en dag ud på papiret, eller på lærredet, forklarer den 35-årige kunstner.

Gonzalo Duport – Un Chica, 2019

På udstillingen INTERAKTION vises et udpluk af forskellige genrer, kunstneren har beskæftiget sig med.

Undtagen i disse coronatider, så er Gonzalo Duport en fast gæst i Danmark, hvor han kommer, bor og arbejder ca. tre måneder ad gangen med baser i København, Varde og Aarhus.

I hjemlandet Argentina knyttede Gonzalo Duport tidligt forbindelse til Danmark via en dansk-argentinsk folkeskole. Han kom til Danmark, støttet af Rotary, til HF-studier i Varde. Her fandt han sin livsbane i mødet med en kunstlærer på HF i Varde. Siden kom Gonzalo Duport på højskole i Haslev, og fik atelierer til rådighed og et stort netværk.

Undervejs er det blevet til udstillinger eksempelvis
– Holbæk Æglageret – Holbæk Kunstforening i 2019
– Skærbæk Kunstcenter 2019
– Arbejdsophold i Kunsthal VARTE samt galleriudstillinger i Esbjerg, Odense, Slagelse, København og flere kunstforeninger i Aarhus, Kolding, Kgs. Lyngby m.m. 

I 2012 udsmykkede Duport kontorhus for Incuba, Aarhus, og i 2017 udførte han en stor udsmykning på virksomheden DIS – Dansk Ingeniør Service A/S ved Skanderborg.

Gonzalo Duport har gennem årene udført en del vægudsmykninger, såvel i Danmark, som under rejser i Indien og Nepal og i hjembyen Tres Arroyos, i det sydøstlige Argentina.

– Inge Schjødt, komkunst.dk, som har udvalgt udstillingen til Mississippi 2021 i samarbejde med kunstneren 

Gonzalo Duport – Intriga, 2019

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar