Gode råvarer på væggene – SP34

Hotel SP34 – Hilfling og Bjørn

Kunsten kommer dig i møde andre steder end på museerne

Berigende er det, når billedkunsten tager til genmæle i en grå og indelukket tid, og vises frem andre steder end på museer og gallerier, som ellers i månedsvis har savnet sit publikum.

Tjek med ind på Hotel SP34 i Sankt Peders Stræde i København, eventuelt blot for en kop kaffe og et pusterum, så kan du nyde dualiteten mellem de to billedkunstnere Rikke Bjørn og Lars Hilfling i en anderledes ramme.

En hotelfoyer har som regel flere funktioner med venteområder, fordelingsgange og markante skranker, og alt for ofte kedsommelige vægflader. Men her venter gæsten en unik arkitektonisk oplevelse, når man træder indenfor i cityhotellet, som formår at få et ganske levende og varieret forløb ud af de komprimerede kvadratmeter i det gamle byhus ved Jarmers Plads.

Hotel SP34 byder på Bjørn og Hilfling
På en rustik kaminvæg i foyeren præsenterer Rikke Bjørn udvalgte eksempler på det konkrete maleri, som i denne sammenhæng gør det arbejde, som store blomsterarrangementer ellers gør.

Her er poesien og det feminine touch transformeret til linjer og flader i elegante, oplivende farvesammenstillinger. Modsat udgør et optisk stærkt værk, i mørke farvetoner, et flot punktum. Nogle af billederne har Rikke Bjørn skabt specifikt til rummet og netop til samspillet med Lars Hilflings motiver, der er i en helt anden boldgade.

Lars Hilfling – Dogs Unleashed, digital fotocollage

Med på en kigger
Lars Hilfling viser mennesketyper, manipuleret i digitale collager og voyeristisk anbragt, så model og beskuer uvægerligt strejfer hinanden i et undersøgende øjeblik. Pirrende, er de, som mødet mellem fremmede, der skal opholde sig under samme tag.

– Billederne fra serien Dogs Unleashed er inspireret af wrestlerbilleder fra 1800-tallet. De var meget populære dengang, og var en af få muligheder for at vise halvafklædte mænd i nærkontakt.
Netop genindsættelse af de queer-temaer, der blev indlejret som kodede beskeder i løbet af kunsthistorien, og på den måde fungerede som verdens første kryptering, er noget, jeg arbejder en del med, fortæller Lars Hilfling.

Et hovedværk vistes på udstillingen Mellem Usynlige Lag på Kirsten Kjærs Museum i 2020, og fra 5. marts er han aktuel hos RoS Gallery i Roskilde.

De to kunstnere tilhører begge galleri- og værkstedsfællesskabet GANG i Københavns Nordvestkvarter, som står bag en fortløbende udstillingsrække og kuratering på hotellet, hvor GANG-kunstnere det næste års tid vil udstille to-og-to under det fælles tema VERSUS.

Hotel SP34 lounge – Bjørn og Hilfling

Værkerne af Bjørn og Hilfling er en usædvanlig sammenstilling, men de gør det godt, side om side i Hotel SP34s interessante modtagerum.

Tjek ind! – og nyd hotellets Gode Råvarer på Væggene.

Hotel SP34
Sankt Peders Stræde 34 – København K
Frem til 31. marts

Af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen no 1 – 2022, bagsiden

Hotel SP34 – Bjørn og Hilfling

 

 

Hotel SP34 – indgang ved Cock’s & Cows 

 

 

 

 

 

Lars Hilfling – I Don’t Want to Die Poor

 

 

 

 

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar