Shaolin og byens kontur

Byen er Shaolins domæne. Han har blik for dens særheder, de intime steder, en lyskegle, for gadens horisont. Han tegner en filmisk stemning fra sin vandring i tusmørket. Vi følger efter og får lov at kigge med gennem hans strøg.

Shaolin - La Rue, 2016.  - En street artist går akryl.

Shaolin – La Rue, 2016.
– En street artist går akryl.

Det er kunstnerens autentiske sansninger, vi får – lige fra gaden. Her ikke adopteret noget fra computernes spilunivers. Det er snarere omvendt. Computerspillene efterligner gerne byens grundliggende mytologi. Den kender Shaolin ind og ud. Han tegner sig gennem byens skyggeverden, som en Alley Cat, der kender sit nabolag. Han ser en figur, gående forbi på fortovet, og den gamle, træt hvilende på en bænk, og giver sin fortolkning. Her er humor og finter i motiverne, gerne en uventet billedvinkel og en vrimmel af fortællinger, og rebus og gåder, som det er op til beskueren at se og digte med på.

Shaolin bruger kontrastfulde farver, gerne komplementære, klare kulører, og motiverne rammes typisk ind med sort. Regler opbygges og brydes i den kunstneriske arbejdsproces. Papiret er det foretrukne medie, hvor Shaolins tusch får den karakteristiske streg, hvad enten det er byens skyline, en figurgruppe eller en gadestemning fra Berlin, der fanger hans blik. Malerierne er et tredje rum, hvortil Shaolin adopterer byens jazzede kontur. Af og til i serier af motiver, der iscenesættes som et storyboard.

Musikken er i kunstnerens pulsslag. Som en understrøm flyder en blues, en jazzmelodi fra værtshusets piano. Shaolin smutter videre med blokken under armen, for kunsten kalder. Det skal blive utroligt spændende at kigge ham over skulderen i årene frem.

CV: Shaolin er født i København i 80’erne. Han har tegnet altid, i skoletimerne, indendørs og udendørs, og arbejder som kunstner under pseudonym. Han har udstillet og solgt via sit netværk, og søger i 2016 en kunstnerisk uddannelse. Shaolin deltog i 2015 på gruppeudstillingen Lysets Eliksir i Bredgade Kunsthandel, og udstillede solo på Tribeca NV.

Bredgade Kunsthandel viser frem til 17. september gruppeudstillingen – ‘Overground – Celebrating Street Art 2016’. Her deltager Shaolin sammen med Rens, Ola Kalnins, Kaos, NUG og nestoren Frodo Mikkelsen.

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar