Trine Boesen fylder 50 år

Trine Boesen 50 år

Det er et særligt univers med overvældende ophobninger af ting, tegn og bevægelse i vægtløse kompositioner, der kendetegner Trine Boesens kunst. Hun skildrer en kompleks verden og tager ofte udgangspunkt i verdensrummets uendelige firmament.
Den 23. februar rundede kunstneren de 50 år.

Trine Boesen er opvokset i Gl. Rye. Som barn i landsbymørket holdt hun øje med de billioner af klare stjerner, der kunne ses på nattehimlen med det blotte øje. Det fremkaldte forsøg på at begribe det uendelige univers og potentielle fremtider.

Hun blev optaget af en billedverden med kaos og orden, og af hvordan vi mennesker påvirker verden, og hvordan verden påvirker os. Med penslen transformerer kunstneren hverdagsobjekter som eksempelvis ungdommens discokugle, vejskilte, eller tv’ets remotecontrol og lader dem indgå i et nyt kredsløb, der ofte rummer et kontroltab.

Boesen er uddannet først på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, og derpå Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. De tilsammen 7 år blev brugt på at undersøge og udvikle et sprog, hvor den velkendte verden bliver sat over for det uendelige rum.

Trine Boesen set hos MøllerWitt

Noget hun siden har vist i udsmykninger til Vestre Landsret Viborg og Fyns HF i Odense, på en god række soloudstillinger i gallerier, i kunsthaller og på museer, som Trapholt, Brandts Museum, og Vejle Kunstmuseum. Hun er tillige repræsenteret på ARoS og Kunsten i Aalborg.  

Internationalt har kunstneren et samarbejde med I-20 Gallery i New York og Fiebach & Minninger i Køln. Herhjemme repræsenteres kunstneren af Galleri MøllerWitt i København.

Tekst redigeret af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen 2 / 2022 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar