TID & STED – ny bog om Jens Chr. Jensen

Billedkunstner Jens Chr. Jensen

Kunstneren Jens Chr. Jensen sætter tydelige aftryk i det Midt- og Vestjyske kulturliv og rundt omkring i nordiske landskaber med sin kunst og sit engagement.

Han kendes på sine assemblager, skulpturer og udsmykninger til kirker, kunstmuseer og virksomheder samt for LandArt – fortrinsvis skabt af genbrugte elementer, der er samlet i en geometrisk opstilling.

22. april fejres en ny bogudgivelse med titlen TID & STED i Kunstpakhuset i Ikast. Bogen har tekst af undertegnede, kulturjournalist Inge Schjødt.

Med nu 75 år på Jens Chr. Jensens fødselsattest er der lagt et par kapitler mere til kunstnerens livs- og kunstfortællinger. Nye værker har set dagens lys og nye indsigter er kommet til veje. Det må vises og fortælles!

I tre tidligere bøger er en pæn del præsenteret og fortalt, dels af kunstkritiker og forfatter Erik Meistrup i bogen Materialernes sprog, 2004, dels af kunsthistoriker Bente Jensen i bogen NU & DA fra 2009 og dels af teolog og kunstanmelder Troels Laursen i bogen Fra en ny kant, 2019. De har alle tre kigget tilbage i både livshistorie og kunsthistorie.

TID & STED – med tekst af Inge Schjødt

I den nye bogs otte kapitler bevæger vi os ud i landskabet, omkring skulpturer, ser på kunst i og omkring kirken og kommer nærmere på Jens Chr. Jensens blik for og erfaringer med både industrihistoriske og kulturhistoriske materialer i nye assemblager, installationer, og udsmykninger – hovedsageligt fra de
seneste 5-6 år.

Alt skabt af Jens Chr. Jensen i samklang med naturens påvirkning i TID & STED.

Velkommen til lancering af bogen i Ikast 22. april. 
Bogen – indbundet, 220 sider – kan bestilles via mail hos kunstneren –
jenschr@jenschrjensen.dk 

Kunstpakhuset Ikast
Reception og bogudgivelse
22. april kl. 19

Af Inge Schjødt, komkunst.dk

Læs mere i Kunstavisen 4 / 2024
– udkommer 20. april

… … …

Assemblage af Jens Chr. Jensen

LAND ART Norge

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar