Vi kender ham alle sammen – Jeppe Højholt

Jeppe Højholt ved tegnebordet – Gubbalyckan

Jeppe Højholt fejrer 60 år
Vi kender ham alle sammen, måske uden at være helt klar over det!
– Jeppe Højholt er født 8. juni 1964 i Kgs. Lyngby, uddannet med speciale i tegneserier fra Skolen for Brugskunst, Designskolen i København. Jeppe Højholt har skrevet og tegnet til universer i DR’s børnekanal ‘Ramasjang’, samt instrueret og produceret.

Mest kendt er Bamse, Kaj & Andrea, de skøre bøger med Carsten & Gitte fra Ramasjang, Pandaerne for Morgenthaler og DR, samt tegninger til Rasmus Klump og Fætter BR.

På DR blev han tegneserietegner, musiker, lydkunstner og vindharpebygger. I fritiden lavede han rock-tegneserie, pladecover, stickers og plakater for Dieters Lieder, og samarbejdede med Søren Rislund fra  Monrad&Rislund om tegneserien Rislund og Højholt i magasinet KystbaneKomix, samt leverede tegninger til det nordiske ungdoms-månedsmagasin, GameReactor.

Jeppe Højholt – Levende lys

Med bureauet Savannah har han lavet animationer til computerspil. Skabt en portal for Danmarks Kirkelige Mediecenter, og undervist i tegneserier på Ungdoms- og billedskoler i København.

Som billedkunstner har han udstillet på Det Franske Institut, i Nikolaj Kirke i København, og med Katherine Whitehouse i Höörs Konsthal i 2022. Arbejder i dag som illustrator, animator, forfatter, samt billedkunstlærer i Kulturskolan i Hässleholm i Skåne.

60-års dagen blev fejret hos Davis Gallery, Contemporary Art i Bredgade i København, hvor nye værker kan opleves på Sommerudstillingen.

Af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret på navnesiderne i Politiken (8. juni), i Kristeligt Dagblad (8. juni)
og Kunstavisen 6 / 2024 – juni 2024

Fødselaren gav en sang med vennerne 8. juni

PS!
Jeppe Højholt tegnede Adventskalenderen for Kunstavisen.dk i 2023:
– Mens vi venter på lysets komme – Jeppe Højholt

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar