I egne hænder – Copenhagen Photo Festival

Copenhagen Photo Festival – Ulla Hauer i proces

Copenhagen Photo Festival fejrer 15 års jubilæum 6. – 16. juni

Med en vifte af begivenheder rundt i København og i Sydsverige inviterer Copenhagen Photo Festival til fejring af festivalens 15 års jubilæum fra 6. – 16. juni.

I det samlede program medvirker museer, gallerier og fotoskoler fordelt over København og Sydsverige, og der er meget at gå på opdagelse i eksempelvis hos Fotografisk Center, Galleri Banja Rathnov, Galleri Krebsen, Kunst 86 og mange flere.

På Refshaleøen ud for Copenhagen Contemporary og Skabelonloftet vises en udendørs udstilling af elevværker fra nordiske fotoskoler.

Festivalen har siden 2019 udnyttet mulighederne for en anderledes udstilling på B&W’s nedlagte bedding på Refshaleøen og forædlet festivalformatet på banebrydende vis, hvor det rå urbane vildnis giver den besøgende en kropsligt sanselig kunstoplevelse. 

Cph Photo Festival – Etna finder du i vildnisset

– En værkserie, fotograferet på den Sicilianske vulkan Etna, præsenteres således gemt i terrænet, så du selv skal klatre lidt for at se det hele, og en anden serie, som beretter om dramatiske flugtforsøg vises i grænselandet mellem industrielle bygninger og krat – det er godt tænkt. 

– Her forbindes bynatur således med festivalens fotografier, workshops, events og fester til glæde for fotoentusiaster og publikum også indenfor i store Tipi-telte og i containerbyen på stedet.

Forbundethed – ’Entanglement’

Årets tema er Forbundethed – Entanglement, som tolkes bredt. Nogle forholder sig til menneske og natur, nogle til politiske strømninger, sociale afhængigheder – og nogle forholder sig kun til sig selv. Et træk, der træder stærkt frem blandt elevarbejderne, hvor den enkelte sætter sig selv i fokus, bogstaveligt talt.

Andre forholder sig til vores forbundethed gennem tid. Eksempelvis tolker kunstneren Ulla Hauer gamle fotografiske portrætter ind i nutidens teknologiske muligheder, hvor mobiltelefonen bliver et værktøj i den kunstneriske bearbejdningsproces.

I en tid med overstrømmende mængder af visuelle indtryk og udtryk, ikke mindst fordi det er blevet muligt for den enkelte at bidrage med håndholdte mobilfotos, er det blevet til noget af en jungle at forholde sig til fotografisk kvalitet.

Ulla Hauer – Female Ancestor in digital recreation

– Det er så at sige lagt ud i egne hænder.

Fra at være en lokal festival med fortrinsvis amatører er det i dag en global festival også for semi-professionelle og professionelle, som ses præsenteret i gallerierne.

– Gennem årene har Copenhagen Photo Festival skærpet sit internationale fokus og med et ’open call’ tiltrukket fotografer til Danmark fra hele verden. I år modtog festivalen således hele 639 ansøgninger fra ikke mindre end 68 lande.

– Copenhagen Photo Festival 2024 står i fællesskabets tegn med både flere publikumsinvolverende tiltag og flere aktiviteter, der bygger bro mellem de udstillende fotografer og knytter tættere bånd mellem festivalens mange partnere, fortæller festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen.

Tjek det samlede program på https://copenhagenphotofestival.com/
Nogle udstillinger kan have kortere/længere varighed.

Copenhagen Photo Festival
Festivalplads Refshaleøen 173 C
1432 København K
Til 16. juni

Cph Photo Festival 2024 på Refshaleøen

… … …

Festival kontor
Copenhagen Photo Festival
Villa Kultur · Krausesvej 3
2100 København Ø

… … …

Af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen.dk – juni 2024

… … … 

Copenhagen Photo Festival 2024

 

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar