70 minutters overbevisende møde med Kvium ’Live’

Fools’ Paradise – et Kviumsk blik på mennesket

Teaterforestillingen Fools’ Paradise er en menuet i medfølelse

Tavst skrider processionen af fem gule olietønder ind på scenen, ført frem af hver sin blege, naragtige figur i Kviumsk antræk – grimt undertøj, bandager og tophue. Med det besvær, som synes naturligt for de fem akavede menneskevæsner, kravler de op af tønderne, og mimer med fagter og kropssprog en forestilling om social samhørighed, individualitet, udstødelse, inklusion, roller og autoritet, død og liv, baseret på maleren Michael Kviums groteske persongalleri.

De møder Den spidse Hat, individualitetens Limelight, Relationer i lyst og længsel, samt Døden og Barnet. Iført vekslende udgaver af Kviumhatte, strutskørt, dommerparyk, kasket og stortromme bevæger figurerne sig i en stringent scenografi af tekstile sætstykker, birketræer og lyssætning, ordløst, som i en dans.
– Stemmer har de, men ikke noget artikuleret sprog, og det er heller ikke nødvendigt.

Lige så snart gruppen har kæmpet, udfordret hinanden og fundet sig til rette, tæt sammenslyngede, forstyrres idyllen af lyde og lys udefra, og tilpasningen, afprøvningen, udfordringen sætter af i en ny retning.

Fools’ Paradise – Relationer, foto Gitte Valente

Relationer og individualitet

Fools’ Paradise er sat i scene af instruktør og scenograf Giacomo Ravicchio, der har skabt den vemodigt groteske fortælling om mennesket i dialog med Michael Kvium.
– Giacomo Ravicchio vækker figurerne til live og skaber en hudløst ærlig og tragikomisk karikatur af et samfund, hvor dybt ensomme mennesker hovmodigt fører sig frem med egoisme, selviscenesættelse, grådighed og magtbegær.
– Ligesom kunstværkerne ligner også denne forestilling selve livet. Hjulpet af latteren kan vi frit spejle os i de overdrevne skabninger og deres absurde handlinger, genkende os selv og hinanden i dem og forstå, hvordan deres vrede og ondskab gemmer på fortabthed og angst for at blive oversete og skubbet ud af fællesskabet”, skriver teateret i præsentationen.

Hvem er jeg nu? Fools’ Paradise – foto Gitte Valente

Italiensk inspireret iscenesættelse

Giaccomo Ravicchio er uddannet i Torino i Italien, og efter at have skabt over 40 forestillinger for teatre i bl.a. Paris, Madrid, Montreal og Tel Aviv kom han til Danmark i 1996 og blev sammen med skuespillerne Elise Müller og Lars Begtrup medstifter af Meridiano Teatret. Fools’ Paradise er en ny co-produktion mellem Meridiano Teatret, Operaen i Midten og ZeBU.

Forestillingen er akkompagneret af komponist og lyddesigner Jérôme Baurs lydkulisse. De medvirkende er danser Therese Glahn, operasanger Karin Norrinder samt de tre skuespillere Jan Overgaard Mogensen, Lars Begtrup og Serafín Ziquer Xavier.

Det er alt sammen gjort med stor medfølelse.
– Og uanset, om du kender maleren Michael Kviums univers eller ej, så er der en unik og ganske anderledes teater- og kunstoplevelse at få i mødet med forestillingen Fools’ Paradise i Teater ZeBU, der nabo til spillestedet Amager Bio på Øresundsvej i København.

Læs mere og find billetterne her:  https://www.zebu.nu/shows/fools-paradise/

Teater ZeBU
Øresundsvej 6 – København S
Frem til 5. november 

Fools’ Paradise 2023

Pressefotos: Gitte Valente
Tekst af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen.dk – oktober 2023

Varm anbefaling!
Fem ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar