EVI APOSTOLOU

Evi Apostolou – The Blue Egg

Evi Apostolou transponerer urmørkets chaos til lysets orden med sin intuitive malemåde, hvor penslen er en forlængelse af kroppen, og kroppen er åndens fartøj.

Det sjælelige underbevidste, det surreelle, drømmene, det metafysiske og ikke mindst biologiens mysterier udforskes i forskellige medier, i tegning, i performance, i digitale værker, dog fortrinsvis i maleriet.

Med sig fra sit græske udgangspunkt har kunstneren en visuel arv fra den ortodokse, hagiografiske billedverden, hvor alle former tydeligt afgrænses og beherskes af konturer, og hvor lysende, spirituel energi kraftfuldt spænder rummet ud. Undervejs går den faste grund i opløsning, og kunstnerens udtryk bliver mere og mere æterisk.

Blandt inspirationskilder tæller hun den svenskfødte kunstner og antroposof Hilma af Klint, og i særlig grad den østrigske ekspressionist Egon Schiele.

Kroppen spiller en signifikant rolle på opdagelsesrejsen fra ung til kvinde, til kunstner og mor hos Evi Apostolou.

E.A. – I Love Myself #1, olie på papir

Bag serien Boundaries at the Age of Surreal ligger en undersøgelse af biovidenskab, bioteknologi samt etisk anvendelse af videnskaben, som har inspireret kunstneren til at udvikle sit karakteristiske, kunstneriske sprog. 

I flere serier arbejder hun med biomorfe udtryk, eksempelvis i Body stories and the charm of the inside, og i serien My Precious Ones.
– Når vi kigger nærmere på vores indre verden, vokser forståelsen.
– For alt er som en organisme, eller er del af en større organisme, mener kunstneren. 

En tidlig videoperformance, BIRTH, viser et gennemgående flow af transformation, som i hendes optik rækker fra det mindste til det største, fra individ til samfund.

I flere motiver får vi den mytologiske kamp mod det onde, traumet, hvor fabeldyr symboliserer overnaturlig kraft, potentiale, styrke, visdom og uforudsigelighed.
– I værket Uden titel fra Christiansø ses sitrende, seismografisk pulserende, hvide udladninger forbinde ambitionen om det sublimes skabelse med det prosaiske familieliv.
– I Inside Out flyder baggrunden udenfor og forgrunden indenfor sammen til ét rum.

I processen lader kunstneren intuitionen få fleksibelt råderum.

Evi Apostolou – Connected, 2021

Evi Apostolou fremkalder besjælet synergi med sit dybt personlige og organisk eksplorative udtryk. 
                                                                                                           Af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Bogen 101 kunstnere, 2021-2022 

Læs mit portræt af kunstneren her – Fra livets kildespring
Se flere værker og læs mere her – eviapostolou.com

Skriv et svar