STINE RING HANSEN

Billedhugger og bronzestøber Stine Ring Hansen, 2017

Billedhugger og bronzestøber Stine Ring Hansen, 2017 – foto: Arne Fribo

Billedhugger og bronzestøber Stine Ring Hansen rundede de 50 år lørdag 4. august 2018. Hen over sensommeren fejrede hun sit 25 års jubilæum som billedhugger med en stor retrospektiv udstilling i Fortunfortet ved Kgs. Lyngby. 

Billedhugger Stine Ring Hansen bor midt i det eventyrlige Raadvad nord for København og fremstiller sine store og små bronzearbejder i Raadvad Bronzeværksted i Raadvad Gl. Knivfabriks kulturhistoriske rammer.

Som barn har Stine Ring Hansen tegnet og malet under vejledning af sin far, konservator og maler Erik Ring Hansen. Nogle år arbejdede hun som faderens assistent ved restaurering af kirker for Nationalmuseet, og lærte forskelligt håndværk. Men det var i bronzeværkstedet, at hun fandt sin metier. Eventyret slog ud i lys lue, da hun for godt 25 år siden traf sin inspirator, læremester og partner, kunstneren Steffen Lüttge, grundlægger af Raadvad Bronzeværksted.

Kunstnerens værker kan opleves landet rundt
Til Rødbyhavn har hun i 1998 skabt skulpturserien Fugleflugt – fem store bronzefugle, placeret på granitsteler ned gennem hovedgaden. Hendes buste af journalist og forfatter Lise Nørgaard har fået plads i Portrætsamlingen i Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. En buste af erhvervsmanden Haldor Topsøe pryder hver af virksomhedens internationale afdelinger. 

Den grimme ælling - HCA Literature Award, Odense

Den grimme ælling – HCA Literature Award, Odense

Et andet hovedværk er figuren Den Grimme Ælling, skabt til den internationale Hans Christian Andersen Literature Award, der er givet til forfatterne Haruki Murakami, Salman Rushdie, Isabel Allende, J. K. Rowling og uddeles til A.S. Byatt senere i 2018.

Rundt på landets reklamebureauer står hendes Rambuk-prisstatuetter, og ved virksomheder og i private samlinger findes hendes skulpturer i såvel større som mindre format.

Kunstnerens udtryk er gerne spirende, livsbekræftende, men også mere politiske emner som klima- og flygtningekrise finder form og vej i kunstnerens univers. Gennem flere år har Stine Ring Hansen arbejdet med motiver fra eventyrene af H.C. Andersen. Formidling af sanselige oplevelser til både voksne og børn ligger kunstneren særligt på sinde, og på jubilæumsudstillingen tilbyder hun de besøgende at få ler og voks i hænderne, og mærke den skabende proces på egen krop.

Lokalt i Raadvad er Stine Ring Hansen en trofast drivkraft ved årligt tilbagevendende begivenheder som Åbne Værksteder, og i nogle år også Åben Have. I Lyngby-Taarbæk deltager hun i kunstnersamfundet LTkunst, og gourmetrestauranten Raadvad Kro viser  kunstnerens værker som permanent udsmykning. 

Fødselsdagen fejredes på dagen under private former, men kunstneren fejrer sit 25 års jubilæum med en stor retrospektiv udstilling af bronzeskulpturer, som finder sted i den militærhistoriske bastion Fortunfortet ved Dyrehaven, Kgs. Lyngby fra 18. august til 9. september. FORLÆNGET tre weekender frem til 30. september.

Af Inge Schjødt//komkunst.dk

Skriv et svar