AWANG BEHARTAWAN

Awang Behartawan, Light Comes II

Billedkunstner Awang Behartawan er født i Indonesien i 1970, og har boet og arbejdet i DK siden 1997. 
Han arbejder både i maleri, i 3D-objekter, samt med stedsspecifikke installatoriske værker.

Awang Behartawan belyser tidsaktuelle temaer, som eksempelvis klodens jordskælv, den globale pandemi og effekten på verden, på hverdagen, på mennesker.

Han er optaget af geometriske mønstres samspil med det organiske, af kulturelle overlap, og af gentagelsen i livets kredsløb.

En vedvarende kilde til inspiration er de matematiske fraktalprincipper, Fibonacci-formlen, som genfindes i sneglehusenes ekspanderende spiral, i solsikkens fascinerende hovede, i kål og i kystlinjernes blondemønstre, blandt meget andet.
– Fraktalen fortæller om universel, cirkulær gentagelse – en basal livsfilosofi for kunstneren.

Awang Behartawan tager en dans med natur og civilisation, med livet og døden,
med begrebet TID og fortolker verdens sande tilstand. 

AWBH – Silences Scare, 2020

Brobygger for dansk – indonesisk samarbejde
Awang Behartawan en fornem repræsentant for sit hjemland. I tæt forbindelse med Indonesiens Ambassade i København bidrager han aktivt til kulturudvekslingen mellem sine to hjemlande, blandt andet gennem værtskab for studieophold og udstillinger med danske kunstnere i asiatisk regi, i Indonesien, Japan, Singapore, mv.

Det ligger kunstneren stærkt på sinde at repræsentere indonesisk samtidskunst og formidle et bredere kendskab til den asiatiske verden, som vi handler med og besøger som turister. Her er meget, meget mere at opleve!

Kunstneren har en årrække samarbejdet med Davis Gallery, Contemporary Art, Bredgade 69. København K. Fra 2023 er han åben for nye samarbejdsmuligheder, og kunne i juni præsentere en kort, men flot popup udstilling hos Hornsleths Strayfield Gallery i Søborg.

Vi samarbejder om at vise Awang Behartawans kunst, og om at få indonesisk samtidskunst til Danmark i form af udstillinger på museer og i kunsthaller.  

Klik på illustrationerne og få en bedre billedvisning.
Se flere værker og læs mere på awangart.dk

Awang Behartawan, Contiunity II, 2021

Læs også mit portræt af kunstneren her
Livskunstens geometri – Awang Behartawan

Skriv et svar