GODE RÅVARER PÅ VÆGGENE

Anything-Goes---fotoMed Danmark som stjernespækket gourmetland bør restauratørerne tænke på, at der også skal være Gode råvarer på væggene

Nybro Kro ligger stråtækt og charmerende mellem Bagsværd Sø og Lyngby Sø, tæt på Marienborg og Sophienholm. Der er et godt køkken, og i mange år var restauranten styret af Ole Nielsen, en dygtig vært, som forstod at få sine gæster til at føle sig velkomne ude og inde. Ole og hans hustru Solveig, som huserede i køkkenet, fik gjort kroen fint i stand og satte grønne parasoller op på terrassen. Min gemal og jeg holdt af at komme der på mærkedage, og blev altid modtaget med genkendende imødekommenhed. Det blev vores sted. Og jeg fik en hyggelig snak med Ole om de billeder, han havde fået op at hænge indendørs.

Maleren Bjørn Eriksen malede i 2008 en herlig serie American Faces, bestående af store billeder med motiver fra showbizz og personportrætter af folk på gaden, som fangede hans blik i menneskemylderet. De fortjente at komme ud og blive set, og så opstod ideen til konceptet: Gode råvarer på væggene.

Nybro Kro, som i mellemtiden havde fået ny bestyrer, sagde ja til at prøve at få en salgsudstilling i lokalerne, og til at få særlige menukort til gæsterne, som så kunne få gode råvarer at se på, noget kigge i og mere at tale om, mens de ventede på maden. Stemningen i lokalerne blev frisket op – og med skiftende udstillinger og gode, afvekslende oplevelser formodede jeg, at flere gæster kunne fristes til at komme igen.

Ferniseringen af Bjørn Eriksens salgsudstilling blev vel besøgt, og medarbejderne udtrykte glæde ved afvekslingen i deres arbejdsmiljø. Men skiftende udstillinger og nye investeringer stod ikke lige øverst på blokken hos bestyreren, og vi nåede kun at afprøve konceptet en enkelt gang hos Nybro Kro.

Men hvem ved, når Danmark efterhånden er blevet et gourmetland, om ikke nye restauratører gerne vil give noget for at få Gode råvarer på væggene?

Tak til: Bjørn Eriksen og Nybro Kro v/Henrik Nicolaisen Lotze