Kunstnere

Interviews – reportager – rådgivning – udstillinger
Her på siden kan du møde en række af de talentfulde kunstnere, jeg samarbejder med: 

Surrealisterne og udstillingen Den Vågne Drøm – Lyngby Kunstforenings Vinterudstilling 2020. Kurator Håkan Nyström inviterede mig til at skrive katalogtekst til denne begivenhed. En udfordring, jeg ikke kunne afslå, selvom jeg ikke er uddannet kunsthistoriker. Det blev til den indledende artikel og tekster til kunstnersider for Bente Olesen Nyström, Aleksander Kosmala, Carsten Krogstrup og Gert Brask, samt korrektur for det samlede katalog. Aleksander Kosmala har udformet forside, plakat, invitation og forestået det grafiske arbejde til kataloget. God for nøjelse. Udstillingen løber fra 21. november 2020 til 10. januar 2021.

FAIRE udstillede første gang på en gruppeudstilling i Bredgade Kunsthandel i 2016.
– En ung knægt med kærlighed til tegningen og musikken kom slentrende. Han var på vej hen ad byens gader. Jeg fulgte med og kiggede ham lidt over skulderen. Lydsporet til vores samtale var en dunkel jazzmelodi. Han fortsatte ind ad en smøge med sin skitseblok. En Alleycat, med vågent blik. I sensommeren 2020 er han aktuel i Bredgade Kunsthandel med soloudstillingen PANTER.

Bente Olesen Nyström – tegner, illustrator og billedkunstner fejrede 70 års fødselsdag i januar 2020 i Bredgade Kunsthandel. Jeg fik en interviewsamtale med hende i november 2016, som har fået en fortjent genudgivelse. Hun er udstillingsaktuel på Sophienholm i november 2020 sammen med elleve andre surrealister.

Stine Ring Hansen er bronzestøber og billedhugger.
I august 2018 fejrede hun 25 års kunstnerjubilæum og rund fødselsdag. Jeg har assisteret med crowdfunding, PR og ansøgninger til danske fonde i anledning af hendes retrospektive udstilling i Fortunfortet 18.8.-30.9.2018. 
– Se mere på www.stineringhansen.dk 

Külli Suitso er en dansk bosat, estisk født kunstner, jeg fik kontakt med gennem gallerier i Bredgade i København. Siden har jeg skrevet tekst til bogen Hellmets between peace and war, og kurateret udstillingen Table for Two i Bredgade Kunsthandel i foråret 2018.
– Se mere på www.kylli.dk

Jonna Pedersen er jeg stor fan af. Hun har en superfin sans for collager, materialer og kompositioner og har sin helt egen veldefinerede farvepalet, samt udpræget interesse for kulturhistoriske temaer.
– Se mere på www.jonnapedersen.dk

Bjørn Eriksen er en eminent figurmaler. Han kan se igennem virkelighedens positurer og pointer, og på det seneste er han gået seriøst igang med at udfolde sit musiske talent med udgivelse af ballader, børnesange og klassiske suiter.
– Se mere på www.eriksen.be

Filip Andreas Juhl kan også tegne – med en stilsikker arkitekts blik
– Se mere på www.filipjuhl.dk

Gonzalo Duport er en lovende, ung argentinsk maler med dansk som andetsprog, for han gæster os tit
– Se mere på http://gonzaloduport.blogspot.com

Søren Ewald er en herlig humoristisk tegner med en ufattelig tålmodighed. 

Tonie har delt sine udstillings- livs- og kunstner erfaringer med mig siden 1986. 

Læs mere, og se et udpluk af deres billeder på de næste sider …


Maler du selv?
Det spørgsmål hører jeg ofte… nej, jeg er ikke kunstner, men elsker at pusle med collage.
Her er et par smagsprøver.

Få mere at vide -> Om jeg selv er kunstner