Nordiske stills – Nordic Noir i Rundetaarn

Carsten Krogstrup & Steen Larsen udstiller dobbelt Solo Nordic Noir ART 2017 9 Carsten Krogstrup - Racing-2017 Oil-on-canvas 125x250-cm

To grå ulve slentrer lydløst over stien, og stirrer tilbage på dig, idet du stiger ud af bilen i regnvejret. Månelyset falder på ruden og reflekterer om kap med dråberne fra hattens skygge. Inde i mørket bjæffer et par hunde om kap. En filmisk stemning er fremkaldt hos de to malere Carsten Krogstrup og Steen Larsen, som har indtaget den smukke bibliotekssal over Trinitatis ved Rundetaarn i København, hvor de præsenterer deres første fællesudstilling, Nordic Noir Art.  Fælles er fascinationen af lyset i mørket, bilers blankpotente overflader, og det rustne forfald i skovglemte bilkirkegårde. Her er efterladt en lugt af menneskeliv, af intentioner og afmagt, af status og magtdemonstrationer, der er løbet bort med hundenes væddeløb og regndråberne på den slørede bilrude. Det forstår de to kunstnere så eminent at indfange i deres penslers arbejde. 

Mindernes transformation
Krogstrup viser et stærkt portræt af sin afdøde mor. Ved siden af står Pontius Pilatus (Claus Flygare) og vasker hænder. Larsen har med verdenshistorie og familiens billeder skabt installationen Black Box/Erased i kærlighed til sin nu demente flyvelederfar, som engang kontrollerede luftrummet over Kastrup Lufthavn. Selv de stærkeste ulve får med tiden en sårbarhed. 

Steen Larsen - Blackbox Erased Nordic Noir Art 2017

Steen Larsen – Blackbox Erased
Nordic Noir Art 2017

Carsten Krogstrup - Mother Mattæus  Nordic Noir ART 2017

Carsten Krogstrup – Mother Mattæus
Nordic Noir ART 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Carsten Krogstrup, f. 1963, er uddannet fra det Jyske Kunstakademi hos Anders Kirkegaard, m.fl. Med klassisk clair obscure teknik kalder Krogstrup motiverne frem og skaber stærke kontraster mellem lys og skygge, og det hyperrealistiske udtryk fremmaner dramaet. Krogstrup har i en årrække været inspireret af den amerikanske fotorealisme, og har udforsket genren i værksuiterne Obsessions, Submission, Racing, Posing, Car Crash, Abandoned Cars. På kunstnerens CV er solo- og gruppeudstillinger, censurerede udstillinger, portrætopgaver og salg, bl.a. til Statens Kunstfond, Retten i Nykøbing Falster og Rønnebæksholm. Carsten Krogstrup bor og arbejder i Nykøbing Falster og er et aktiv i kulturlivet i Guldborgsund. 

Steen Larsen, f. 1960, er uddannet fra Dartington College of Arts i England. Kunstneren er kendt for sine roadscapes, hvor billygter, trafiklys og hvidmalede autostriber udspænder billedfladen under regnvåde skyformationer i såvel video som maleri. Motiverne er hentet fra trips i USA, England, Norge og Sverige. Steen Larsen har udstillet på Silkeborg Bad, Sophienholm, Galleri NB og V58 og i flere udlande. Bor og arbejder i Aarhus, underviser i billedkunst på Testrup Højskole. Under udstillingen vises Steen Larsens krimiinspirerede kunstfilm med musik af Emil Nissen. 

Steen Larsen Telegraph Hill Nordic Noir ART 2017

Steen Larsen Telegraph Hill
Nordic Noir ART 2017

Steen Larsen - Afternoon at Portreo Hill Nordic Noir ART 2017

Steen Larsen – Afternoon at Portreo Hill
Nordic Noir ART 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordic Noir Art i Rundetårn, Købmagergade 52A, København. Frem til 12. november 2017.

Tirsdag 24. oktober kl. 19-21 er der Artists Walk and Talk i Rundetaarn, hvor kunstnerne følger med og fortæller. 

Steen Larsen - Come rain or come shine. Oil on canvas 100x140 cm

Steen Larsen – Come rain or come shine. Oil on canvas 100×140 cm

Af Inge Schjødt, inge@komkunst.dk

Artiklen er publiceret i Kunstavisen nr 9 – 2017
Forsidemotiv: White Dog af Carsten Krogstrup. 

White Dog - Cover KAV 9 - 2017

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar