Dazzling Game

ASMC - Happy Fifties, Sad Sixties, 2017

ASMC – Happy Fifties, Sad Sixties, 2017

DAZZLE CAMOUFLAGE er titlen på en elegant udstilling, billedkunstner Astrid Marie Christiansen udfolder i Østerbrogalleriet Boulevard156.

Tolv malede og installatoriske værker smyger sig gennem rummene.
Nærhed og alligevel afstand signalerer materialer, konstruktioner, farver og kompositioner, der er skulpturelt udformet og behandlet med akrylmaling, akvarel, farveblyant, pastelblyant og lak på lærred. 

DAZZLE CAMOUFLAGE-begrebet stammer fra det militære univers og fra naturen, hvor f.eks. zebraer i flok er svære for rovdyrene at nedlægge, når individernes striber flimrer for øjnene i farten. I militært regi bruges denne form for beskyttende camouflage på eksempelvis fly, kampvogne og flådefartøjer.

På udstillingen her udfordrer kunstneren rumfornemmelse og tyngdekraft, samt galleriets arkitektoniske elementer i den vellykkede præsentation.

Astrid Marie Christiansen, f. 1981 er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006-2012. 

Til Komkunst.dk har kunstneren tidligere fortalt følgende om sin fremgangsmåde:

View - Dazzled Camouflage by ASMC, 2018

View – Dazzled Camouflage by ASMC, 2018

– Jeg startede figurativt med at gengive ting, der var i mit hjem.
På et tidspunkt gik det op for mig, at jeg gik mere op i baggrunde udenom tingene, tapeterne, referencerne, og så kom baggrundene i forgrunden.
Derudover stod jeg med en problematik, som alle andre malere vist også står overfor: Hvad gør man ved siderne på lærrederne? Kanterne? 

Så begyndte jeg at bygge mine egne rammer, og billederne blev mere og mere enkle, rent malerisk. Rammerne skiftede form, så kanterne blev mere fremtrædende, og formerne skiftede på lærrederne og blev til forløb med fejl, jeg søger at rette op på i maleriet.

– Jeg har kigget rigtigt meget på 5-døgnsprognoser og matematik, på illustrationerne i en bog om kemiske opstillinger, det fascineres jeg af. Tydeligvis indeholder det viden, noget potentiale…
– De graduerede farveskalaer handler helt klart om noget med TID – den tid, det tager at male dem, og den fortælling, der ligger i hver enkelt, fortalte Astrid Marie Christiansen.
Læs hele artiklen her: Laboratoriet for potentiel viden 

Opening - Dazzled Camouflage, 2018

Opening – Dazzled Camouflage, 2018

Kunstneren har for nylig afleveret en større udsmykning til Børne- og Ungdomspsykiatriske Afsnit på Bispebjerg Hospital.

Dazzle Camouflage kan ses hos Boulevard156
Strandboulevarden 156, 2100 Østerbro
Frem til 29. april

Af Inge Schjødt, komkunst.dk

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar