Image Hunter – Matvey Slavin

Matvey Slavin med kataloget Image Hunter, 2018. Foto: Nana Bastrup

Som en rockstar rejser billedkunstneren Matvey Slavin mellem forskellige byer, hjemlande og forskellige modersmål. Han er født i Skt. Petersborg, opvokset og uddannet i Hamborg, arbejder dels i Berlin og dels i København.

Hen over sommeren 2018 arbejdede Matvey Slavin tre måneder i Tyskland, og udførte op mod 50 værker under et ophold på det katolske akademi i Schwerte. Det er der kommet et fint katalog ud af med titlen Image Hunter. Fra 22. november til 11. januar viser Matvey Slavin under samme titel – Image Hunter – et udsnit af værkerne på en udstilling i Kunstmix på Østerbro i København.

Nøglehul til en anden verden
Slavin ser sig selv som billedjæger, og ser nærmere på, hvad medierne gør ved os. I værkerne ses gerne en skærm, eksempelvis en smartphone, en ipad. 

– Vi lever i parallelle verdener, vi er konstant andetsteds distraheret.
– Sommetider virker den digitale verden mere reel for os, end den fysiske, som vi ser med egne øjne, pointerer kunstneren. De digitale verdener maler Slavin i sort-hvide nuancer, og giver dermed rum for refleksion i forhold til farvernes mere følelsesvækkende repræsentation i billedfladen. 

Matvey Slavin – Enter Your Key and Discover a New World, 2018

Vital jagt i tegn og landskab
Netop de mange skift og livet som globetrotter har fået kunstneren til at sætte fokus på det fælles, på symboler, der bygger bro og fungerer på tværs af sprog, nationalitet og kultur, samtidig med, at han inviterer os med ind i sit eget vitale univers. Slavin har videretænkt det maleriske, og kombinerer træk fra dadaisme, popkunst samt landskabstraditioner i en ny popdadaistisk retning.

– Jeg har i min kunstneriske praksis altid arbejdet en del med tekst, enten synligt på billedfladen i mine tegninger eller malerier eller som udgangspunkt til et nyt værk i form af en titel. Men tekst er vanskeligt. Skal det stå på dansk, tysk, engelsk eller russisk? Hvilket publikum skal værket appellere til, spørger den internationale kunstner. 

– I en farverig og levende verden fyldt med fake news er behovet for forståelse og et simpelt sprog blandt mennesker vigtigt. Symboler er prægnante, enkle og gængse for alle. Pictogrammerne i vores allesammens hverdag, de leder os på rette vej, de er universelle tegn, fortæller Matvey Slavin.

– Landskabet og mine omgivelser spiller i mine værker en stor rolle, og er i serien her en baggrund for de symboler, der bruges som en kompakt invitation ind i billedet.
– Naturen står for det oprindelige, det på mange måder uberørte, der har sin egen gang, sit eget liv, men som samtidig er det, vi mennesker af i dag skal passe så meget på og ikke rode for meget ved.
– Forsvinder naturen, da forsvinder vi også som mennesker, slutter Matvey Slavin. 

Velkommen til udstillingen Image Hunter – Matvey Slavin 22. nov-11. jan.

Værker af Matvey Slavin:
Where It All Began, akryl på presenning, 2018
The Flying Idea, akryl på presenning, 2018
Contact With Nature, akryl på presenning, 2018
Enter Your Key And Discover A New World, akryl på presenning, 2018. 
The Landing, akryl på presenning, 2018
The Interview, akryl på presenning, 2018

Matvey Slavin – Image Hunter, katalog 90 sider.
Kunstmix, Odensegade 26B, Kbh. Ø
Udstilling fra 22.11. – 11.01.

Af Inge Schjødt // inge@komkunst.dk
Publiceret i Kunstavisen nr. 10 / 2018 

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar