Den Lille Havfrue med nål og tråd – bogomtale

Bogens forside

Med sin første bog inviterer brodøsen Karenmaria Margareth ud på eventyr og ind i fordybelsens frirum

Der var engang en tekstilkunstner med fuldtidsjob i tøjbranchen, som gik i stå.
Midt i en tango. Krop og sjæl sagde fra overfor en hektisk hverdag.
Så Karenmaria Margareth klippede båndet til otte-til-fire jobbet, og fandt vej til en anderledes livsform, hvor farverigt, kreativt kunstbroderi gav hende nyt fodfæste. 

Nu har hun udgivet bogen The Little Mermaid – Creativity Flow & Mindfulness Training, hvor hun inviterer læseren med ind i kunsthåndværkets healende frirum.

En ny stemme
I en række eventyrligt broderede illustrationer til H.C. Andersens billedrige fortælling om Den Lille Havfrue viser Karenmaria Margareth nye poetiske veje for broderikunsten.
Inspirationen finder hun dels i naturen, dels i litteraturen, og i tilfældet her gennem en række unikke undervandsfotos af René Bruno Nielsen, som betød, at hun dristede sig i en ny retning med nål og tråd, mere organisk, mere fabulerende. Altid frigjort fra konventioner i sit formsprog.

Broderi efter koralrev

Længsler og drømme
I kunstens rige, i fantasiens rige fandt eventyrdigteren H.C. Andersen selv sit personlige udtryk for håndtering af livets tilskikkelser, og her afspejledes hans personlige drømme.

Eventyret om Den Lille Havfrues uopnåelige kærlighed er efter sigende blevet til, da digteren selv havde erfaret kærlighedens smerte. Den omskabte han målbevidst med sit talent, og rakte ud til et lydhørt publikum.

Bogudgivelsen her er et skridt mod målet om at gøre broderiet attraktivt for andre i en travl verden, der kalder på frirum for fordybelse.
– Således er bogen forsynet med et kapitel, hvor nogle af de anvendte syteknikker og sting demonstreres i enkle arbejdstegninger. Lige til at gå til.
– Her er også medgivet nogle forklaringer om, hvad lige netop broderiet, som meditativt håndværk, kan bidrage med til krop og sind. 

Til bogen er broderierne eksklusivt fotograferet af Suezanna Zenani, der i høj grad har bidraget til bogens medrivende stemning sammen med et elegant layout
– skabt af Ida Fia Sveningsson.

Havskum – tekstil

Vel vidende, at brodøsejobs ikke kommer i store stimer har Karenmaria Margareth, som er uddannet fra Håndarbejdsseminariet i Odense, i takt med udviklingen som kunsthåndværker løbende fokuseret på at tilbyde undervisning på forskellige platforme, dels på workshops, dels via online undervisning i korte filmede forløb – samt networking og foredragsvirksomhed.

Bogen The Little Mermaid – Creativity Flow & Mindfulness Training, er udgivet på engelsk for at række ud til et internationalt publikum, og købes online på SAXO.dk og Amazon.com, via kunstnerens website www.poeticalartist.com.

Fakta om bogen:
The Little Mermaid – Creativity Flow & Mindfulness Training – af Karenmaria Margareth, 112 sider.

Oversættelse: Julie Filippa Dam-Krogh, Dejan Alankhan.
Omslag og layout: Ida Fia Sveningsson
Broderiillustrator: Cathrine Canzon. 

Hos Havheksen

Fotografer: Zenani, René Bruno Nielsen, Javier Teves.
Bogens tilrettelæggelse: Malene Bendtsen.


Tryk: Amazon Fulfillment/Poland Sp. z.o.o. Wroclaw
Papir mm.: to udgaver – paperback/hardcopy.
Oplag: print on demand
.  
ISBN: 9781693168383 

Af Inge Schjødt // inge@komkunst.dk
Publiceret i Kunstavisen 1 / 2020

 

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar