Udstillingen EGET RUM – otte kunstnere

Susanne Luup – Recess, olie på lærred

Otte kunstnere åbner sæsonen i Portalen med et indblik i den kunstneriske proces

Det er maleriets dynamik, det drejer sig om for de 8 kunstnere på udstillingen EGET RUM. Ingen tvivl om det!

For nogle ligger det lige for, at finde ind til det punkt, det sted, hvor kunsten kan blive til. Men en krævende proces er det for de fleste, at tage eget rum, lærredets rum, værkets rum i besiddelse, og at give det fylde.

Det er tredje gang, de udstiller sammen, denne gang hos Køge Bugt Kunstforening. Fælles for kunstnerne her er det, at de har været i dialog med Kunstskolen Spektrum frem mod det ståsted, vi ser i dag.

Titlen på udstillingen EGET RUM blev til i samtale med denne artikels forfatter, og det følgende må derfor læses som en præsentation, frem for en egentlig anmeldelse af udstillingen.

Alfa og Omega
– At finde, og at beherske eget rum er en eksistentiel udfordring. Den engelske forfatterinde Virginia Wolf påpegede i 1900-tallet, hvor væsentligt det var med Eget værelse for overhovedet at kunne skabe noget!

Ulla Hauer – Ukendt kvinde, 2023

Til udstillingen har Ulla Hauer sat fokus på kunstneriske forgængere, som har været med til at bane vejen for ligestilling. Kunstneren udfolder en digitalt-pixeleret scenografi i klassisk-moderne opstillinger og figurbilleder.

Gitte Valentiner-Branth fascineres af farven, arkitekturens geometri, og skaber enkelhed og orden i de imaginære rum. Mette Brinch komponerer farveklange i konkrete formater, tredimensionelt på træ, som beskueren skal bevæge sig omkring og interagere med.
– De to komplementerer og balancerer kollegernes anderledes ekspressive værker.

Rosamynte Munch undersøger og gengiver menneskers almene øjeblikke med sanselige strøg. Hun ser lys og kontraster på Strøgturen og ved Markedsboden.
Stine Yde ser rejsen indefra og ud, og gribes af eftertanken bag bilrudens beskyttende filter på vejen mellem møder, som slider på nærværet og måske gør os fremmede i eget liv.

Inger Bennigsen tager afsæt i omsorgen for menneske og miljø med poetisk spirende flora. Susanne Bang Dahl maler figurens bevægelse på fladen i skyggekontrasters definerende rum. Susanne Luup skaber psykologiske portrætter af almengyldige erfaringer i et pigeliv, et ungdomsliv, et kvindeliv i et ekspressivt sprog.

Otte x otte ord
Udstillingens kunstnere blev bedt om at udpege otte nøgleord – udsagn, som beskriver, hvad de individuelt tager med sig ind i deres eget skabende rum. Både det fysiske rum og det imaginære, mentale rum.

Inger Bennigsen – Flora

– Der, hvor man får lov at passe sig selv, og fordybe sig – det fremhæver de fleste.

Efter fordybelsen kommer dialog, spørgsmål mellem maler og værk, kunstner og betragter, mellem rummet og omverden.

Køge Bugt Kunstforening
Portalen v/Hundige Stationscenter
Frem til 3. februar

Af Inge Schjødt, komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen 1 / 2024

Rosamynte Munch – Dark Hours

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar