Kulturpersoner hyldes i bronze

Billedhugger Stine Ring Hansen med Morten Grunwald

Teatermanden Morten Grunwald og forfatteren Benny Andersen æres i bronzer, skabt af billedhugger Stine Ring Hansen, Raadvad

Morten Grunwald er tilbage på Østre Gasværk nu i form af en bronzebuste. Busten, der blev afsløret 9. december 2019, er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen, Raadvad, som også har foreviget journalist og matadormor Lise Nørgaard i bronze, og snart påbegynder hun en ny bestilling.

Det var Morten Grunwalds mangeårige ven og teaterkammerat Per Pallesen, som umiddelbart efter Grunwalds død i november 2018 tog initiativ til at sætte ham et minde, netop i Østre Gasværk Teater, som Morten Grunwald oprindeligt var initiativtager til, og selv var chef for i en årrække.

En stærk og visionær indsats for dansk teaterkunst, og en international succes, blandt andet som medvirkende skuespiller i Olsen Banden, det vil Morten Grunwald blive husket for. På Østre Gasværk er de stolte og glade for at byde ham velkommen igen i bronzens gyldne format.

Benny Andersens Snøvsen

Benny Andersen i støbeskeen
Den lige så folkekære digter og forfatter Benny Andersen mistede vi også i 2018.
På hans 90 års fødselsdag den 7. november 2019 skød Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune en indsamling i gang, for at sætte bysbarnet Benny Andersen et værdigt minde. Flere lokaliteter er i spil.

Benny Andersen boede mange år i og omkring Kgs. Lyngby, og i nogle af årene var det Portnerboligen ved kunsthal Sophienholm, der gav digteren tag over hovedet. Så det kan blive her, men også andre forslag er under overvejelse.

Billedhugger Stine Ring Hansen er blevet spurgt, om det er en opgave, hun vil forløse, og med god grund.
Dels har hun mere end 25 års erfaring, dels har hun allerede givet form til Benny Andersens kendte figur Snøvsen, der er blevet maskot for indsamlingen.

– Interesserede kan læse mere om indsamlingen på www.facebook.com/Bennyandersenindsamlingen.

Fra ælling til svane
Stine Ring Hansen har tidligere vist sit fine talent for at indfange personligheden hos den portrætterede, eksempelvis med busten af Lise Nørgaard, som i dag kan opleves i Portrætsamlingen på det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Stine Ring Hansen med Lise Nørgaard

Oprindeligt var det etableringen af Korsbæk på Bakken, som satte Ring Hansen i gang med at portrættere Lise Nørgaard, men forfatteren endte lykkeligvis på slottet, og kunne selv afsløre busten i forbindelse med fejringen af hendes 100 års dag.

Tidligere har Stine Ring Hansen udført en buste af erhvervsmanden Haldor Topsøe.
Og i værkstedet står en model af eventyrdigteren H.C. Andersen klar, når der en dag viser sig en passende mulighed for at give ham en plads.

Billedhuggeren hylder helst livsgnisten, arbejder gerne tidsaktuelt og med indsigtsfuld inspiration i menneskelige karakterer.

Læs mere: www.stineringhansen.dk 

 

Stine Ring Hansen – model til H.C. Andersen

Af Inge Schjødt / inge@komkunst.dk
Publiceret: Kunstavisen Online, december 2019

Illustrationer:
Bronzebuste af Morten Grunwald
– foto: SRH
Stine Ring Hansen – Snøvsen
– foto: SRH
Stine Ring Hansen – Lise Nørgaard
– foto: Arne Fribo 
Stine Ring Hansen – model til H.C. Andersen
– foto Inge Schjødt 

Haldor Topsøe – en til hver filial

Udgivet i Uncategorized.

Skriv et svar